Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,221 $

Ezen a weboldalon mindig ugyanazt láthatjuk, amit a Hubble űrteleszkóp

A több mint 31 éve világűrben pásztázó űrtávcső a James Webb űrteleszkóp univerzumba történő bocsátását követően ugyanúgy a NASA meghatározó szerkezetének számít – mostantól mi is bepillantást nyerhetünk abba, éppen mit lát az űreszköz.

...svg content...Unsplash
Világűr

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Hubble űrtávcsőhöz rengeteg felfedezés kötődik, ám ahogyan a HVG is rámutat, a tudósok gyakran csak bérlik az eszközt, nem sajátítják ki órákra vagy napokra.

Létezik egy oldal, ahol pontosan nyomon követhető, kik dolgoznak éppen a Hubble-lel, és merrefelé kémlelődnek vele az univerzumban. Az oldalt erre a linkre kattintva lehet elérni, továbbá egy Twitter-fiókon is figyelhetjük, éppen milyen munkák zajlanak a távcsővel. Soron kívül Kiakadtak a Liverpool-szurkolók Szoboszlai mellőzése miatt

A Hubble kibérlése persze közel sem egyszerű: a tudósokban minden esetben pályázniuk kell, ennek során pedig részletesen ki kell fejteniük, mi az a kozmikus jelenség vagy objektum, amit meg kívánnak figyelni.

A beküldött pályázat nem jelent azonnali és biztos sikert: a NASA legutóbb a hasonló kezdeményezések mindössze 13 százalékát tudta támogatni.

Egy kisgyermek is életét vesztette a La Manche-csatorna átkelése közben

Idén már 51 migráns vesztette életét a csatorna átkelése közben.