Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,96 Ft
Euró
385,41 Ft
Font
450,65 Ft
Bitcoin
67,012 $

Dobrev Klára súlyos állításai Orbán Viktorról

Gyurcsány Ferenc felesége ismét élt a kritika adta lehetőséggel, és súlyos szavakat fogalmazott meg Orbán Viktorról, illetve a magyar kormányról.

...svg content...Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Dobrev Klára sokáig hihetett abban, hogy ő lesz Orbán Viktor fő kihívója a 2022-es elnökválasztáson, de ebből semmi sem valósult meg. A nép úgy döntött, nem neki adja meg a lehetőséget erre, hanem Márki-Zay Péternek.

Más kérdés, hogy Márki-Zay vezetésével az ellenzék így is hatalmas vereséget szenvedett a választások napján. Sok jobboldali szavazót is meglepte a hatalmas differencia, miután a Fidesz egészen könnyedén szerezte meg a kétharmadot. Soron kívül Elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász vezetői ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze

Azóta az ellenzékből többen csak egymásra mutogatnak, és az összefogás mintha már nem is létezne. Időről időre pedig Dobrev is kritikákat fogalmaz meg, ezúttal Orbánnal és a kormánnyal szemben az Európai Bizottság jogállamisági eljárásának kapcsán.

„Európa erős, Orbán veszített!” – állítja a hivatalos Facebook oldalán Gyurcsány Ferenc felesége, aki igen súlyos állításokat fogalmazott meg a magyar miniszterelnökről és a kormányról, mely a következő négy évre is megkapta a bizalmat a választópolgároktól.

„Akár így is összefoglalhatjuk azt, amit az Európai Bizottság jogállamisági eljárásának hivatalos elindulása jelent. Nincs a mainál egyértelműbb üzenet az Európai Uniótól: készek megbüntetni Orbánékat, ha továbbra is gátlástalanul lopják meg a magyar embereket és csak a saját zsebüket tömik ki a tisztességes magyaroknak járó támogatásokkal.”

„A magyar kormány még az idén komoly pénzeket veszíthet. Az Unió nem finanszíroz tovább olyan korrupt zsarnok rendszereket, mint amilyen az Orbáné.” – zárta le a posztjában a szavait az ellenzéki politikus.