Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,777 $

Lemaradhat egy kulcsfontosságú specifikáció az Nvidia GeForce RTX 40-es GPU-król

A zöldek állítólag ragaszkodnak a PCIe 4.0 interfészhez az Ada grafikus vezérlők esetében, így elfelejthetjük a PCIe 5.0 implementálását.

Nvidia
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Nvidia Ampere architektúra már lassan két éve velünk van, így nem véletlen, hogy a videójáték-rajongók kíváncsian várják, mit hozhat számukra az utód, az Nvidia Ada a fogyasztói piacra.

Mivel az Nvidia hivatalosan még be sem jelentette az RTX 40-es szériához tartozó grafikus kártyákat, egyelőre csak találgatások születtek meg arról, pontosan milyen specifikációkkal rendelkezhetnek. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Az egyik legújabb szivárogtatás szerint az Ada esetében továbbra is marad a PCIe 4.0 interfész, amely 64 GB/s teljes sávszélességet biztosít.

Bár korábban azt pletykálták, hogy az RTX 40-es videókártyák támogatni fogják a PCIe 5.0-t, méghozzá 600 watt teljesítmény mellett, végül a zöldek úgy dönthettek, inkább kitartanak a hagyományos technológiánál.

Nyomós oka lehet annak, hogy az Ada kártyákba nem építik be a PCIe 5.0-t, hiszen valószínűleg egyszerűen nincs rá szükség.

A jelenlegi generációt képviselő grafikus kártyák, úgymint a GeForce RTX 30 és a Radeon RX 6000 termékcsaládokhoz tartozó modellek nem képesek telíteni a PCIe 4.0 interfész sebességét, így semmi sem indokolja a váltást, míg a következő generációs, minden bizonnyal 2024-ben érkező Hopper GPU-k már ténylegesen kihasználhatják a PCIe 5.0-ban rejlő lehetőségeket.

Ennyivel drágább jelenleg az üzemanyag Magyarországon a régiós átlagnál

Még mindig szemmel látható a különbség.

Az Arsenal újabb nyomás alá helyezheti a Manchester Cityt, élőben adja a tv

Az Arsenal és a Manchester City is pályára lép szombaton az angol bajnokságban, és lehetséges, a Liverpoolnak már nincs reális esélye a címre.