Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

A háború miatt elrettentek Magyarországtól a külföldi turisták

Komoly bajba került a budapesti turizmus, az orosz-ukrán háború következtében ugyanis nem szívesen jönnek a fővárosba a vendégek.

MTVA/Jászai Csaba
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Flesch Tamás szerint a pandémia sok vendéglátós helyet tett tönkre, az éttermek 20 százaléka nem nyitott ki a járványt követően.

A szakértő az ATVnek adott nyilatkozatában kiemelte, a külföldi turisták zöme korábban Oroszországból, Kínából és Izraelből érkezett, az orosz-ukrán háború miatt viszont kevesebb foglalásuk van a fővárosi szállóknak. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Háborúhoz képest azt lehet mondani, hogy a beutaztatók vendégforgalom még mindig olyan jó 15-20 százalékkal alacsonyabb, mint a Covid előtti időszakban volt, ugye ennek tényleg a legnagyobb része az, hogy a háború és a háború okozta gazdasági helyzet és az infláció, ami vissza tart embereket” – mondta.

A Moments Hotel szállodaigazgatója, Kenal Gyula a következőképpen vélekedett a jelenlegi szituációról:

Márciusban már mindenki nagyon nyugodtan hátradőlt, hogy most már újraindultunk, és jött ugye a válság és abban a pillanatban meg is állt a forgalom, és nem csak az orosz és ukrán vendégek tűntek el, hanem en bloc a vendégek foglalásai szűntek meg, majd utána jöttek az orosz szankciók és az orosz vendégek nem jöttek.”

A turisztikai iparág aggodalmait tovább tetézi, hogy a költségvetés rossz helyzete miatt kormányzati támogatásban is leginkább csak reménykedhetnek.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.