Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,41 Ft
Euró
388,89 Ft
Font
454,33 Ft
Bitcoin
59,102 $

Két bányász holttestét találták meg a lengyel bányarobbanás után

Az eltűnteket tovább keresik, a magas metánkoncentráció miatt azonban a mentőakció lassan halad.

Fotó: Twenty20
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Két bányász holttestét találták meg a mentőalakulatok vasárnap, a dél-lengyelországi Zofiówka szénbányában a hét végén bekövetkezett robbanás után, nyolc társukat még  továbbra is keresik – jelentette be a bányát üzemeltető Jastrzebiei Széntársaság (JSW).

A Jastrzebie városban működő bányában, mintegy 900 méteres mélységben szombat hajnalban történt földmozgás, melynek következtében robbanással nem járó metángázszivárgást is észleltek.  Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A térségben dolgozó 52 bányász közül 42-en kimenekültek, 10-en viszont a föld alatt rekedtek. Szombat este a mentőalakulatok azt közölték, hogy  megközelítették őket a tárnában, de nem észleltek náluk életjeleket.

Az eltűnteket tovább keresik, a magas metánkoncentráció miatt azonban a mentőakció lassan halad  – tették hozzá a JSW részéről.

Ezen a héten ez volt a második bányaszerencsétlenség a sziléziai bányákban. A Pniówek nevű, Pawlowice községben működő szénbányában szerdán bekövetkezett metánrobbanásban legalább öt ember meghalt, húsz sérültet kórházba vittek.  

Pawlowicében újabb robbanások miatt pénteken fel kellett függeszteni a mentést, miután a föld alatt rekedt hét bányászt kereső mentők közül is többen megsérültek.

(MTI)

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.