Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,174 $

Kiütéssel nyert Tyson Fury, megvédte a WBC nehézsúlyú övet

Egy egész világ várta Tyson Fury és Dillian Whyte gigászinak ígérkező összecsapását, amely végül nem is okozott csalódást.

...svg content...Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) brit nehézsúlyú világbajnoka a sajtó képviselõi elõtt tartott mérlegelésen a londoni Wembley Boxparkban 2022. április 22-én. A mérkõzést április 23-án rendezik. MTI/EPA/Neil Hall
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Fury azonban nem ismert kegyelmet: a mérkőzés hatodik körében egy hatalmas jobbhoroggal vitt be KO-t ellenfelének, megnyerve ezzel a meccset és megvédve ezzel a WBC nehézsúlyú övet a telt házas Wembley stadionban.

Whyte meglepően jól kezdte a mérkőzést a veretlen „Gypsy King” ellen, az első körben úgy tűnt, hogy meglepte ellenfelét. Fury engedte is kibontakozni az ellenfelét a kezdeti fordulókban, néhány kemény jobbost azért így is bevitt Whyte-nak.

A negyedik körben kezdtek elszabadulni az indulatok, Whyte ugyanis bevitt egy könyököst a nehézsúlyú bajnoknak, miután Fury egy erősebb ütést követően felszakította a jobb szemét. Ekkor úgy tűnt, hogy egy nagyon kemény és feszült mérkőzésnek nézünk elébe.

A mérkőzés pszichológiai dimenziójában egyre inkább úgy tűnt, hogy Fury kezd felülkerekedni, Whyte-on ugyanis egyértelműen elkezdett látszani a kapkodás és a forrófejűség, mely miatt az ötödik körben több kemény jobbosba is beleszaladt.

A Gypsy King végül a hatodik körben rendezte le a meccset: hatalmas jobbhoroggal ütötte ki ellenfelét, amellyel megvédte a nehézsúlyú övét és megőrizte veretlenségét. Tyson Fury a mérkőzést követően elismerően nyilatkozott ellenfeléről:

„Dilian Whyte egy igazi harcos és hiszek benne, hogy világbajnok lesz, de ma este egy nagyszerű sportolóval találkozott, a történelem egyik legjobb nehézsúlyú bajnokával. Nincs ebben szégyen. Ő egy nagyon kemény, taktikus ember. Annyira erős, mint egy bika és olyan szíve van, mint egy oroszlánnak. De nem egy középszerű nehézsúlyúval került szembe, hanem a legjobbal a világon”

Tyson Fury ezzel megőrizte elképesztő veretlenségi szériáját, ráadásul úgy, hogy a mérkőzés során egyáltalán nem volt domináns, mint annak idején a Deontay Wilder elleni második mérkőzésen, ahol nem ismert kegyelmet.