Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
357,79 Ft
Euró
397,34 Ft
Font
476,85 Ft
Bitcoin
63,993 $

Ukrán hírszerzési jelentések szerint két orosz tábornokot is likvidáltak Herszonban

Az orosz védelmi minisztérium még nem reagált az információkra.

...svg content...Fotó: illusztráció | Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az ukrán védelmi minisztérium fő hírszerzési igazgatósága szombaton közleményt adott ki, amelyben azt állítja, hogy a Herszon régióban egy orosz parancsnoki állás ellen mért csapás során megöltek két tábornokot.

„2022. április 22-én az Ukrán Fegyveres Erők pusztító csapást mértek az orosz megszálló csapatok 49. Összhaderőnemi Hadseregének egy előretolt parancsnoki állására, amely a harcvonaltól rövid távolságra található a Herszon régióban” – áll a közleményben.

„Az eredmény: A 49. Összevont Fegyveres Hadsereg tábori irányítási pontja megsemmisült. Két megszálló tábornokot likvidáltak, egy pedig súlyosan megsebesült, akit kritikus állapotban menekítettek ki”.

Katonai megfigyelők és elemzők szerint a felsőbb szintekről érkező parancsok arra kényszerítették Oroszország vezető tisztjeit, hogy „taktikai okokból” előretolt parancsnoki állásokat hozzanak létre – írta meg a CNN.

A közel két hónapja kirobbant háborúban már több magas rangú orosz katonai vezető is életét vesztette.

Kegyetlen módon gyilkolták meg zárkatársukat, tényleges életfogytiglant kaphat két férfi

Egy harmadik férfi ellen is eljárás indult, aki végignézte a bántalmazást és azt, ahogy az áldozat életveszélyes sérüléseket szenved bántalmazóitól, mégsem tett semmit.