Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,13 Ft
Euró
401,98 Ft
Font
479,03 Ft
Bitcoin
63,023 $

Sok lesz a felhő felettünk a hétvégén, viharos szél és zivatar is várható

Egész Európára jellemző a sokévi átlagnál hűvösebb időjárás.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Szombaton többnyire erősen felhős idő várható rövidebb napos időszakokkal, csak lassan szakadozik, csökken a felhőzet, jelentéktelen zápor néhol alakulhat ki.

Éjjel az északi megyékben lesz több a felhő, és ott fordulhat elő időszakos, szemerkélő eső, délebbre csökken a felhőzet. Vasárnap napközben újra felhősödésre számíthatunk, a déli óráktól egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar, nagyobb számban a középső és keleti tájakon. Soron kívül Súlyosabb büntetést szabnának ki a kokainos taxisra, aki 2020-ban Halgas Tibor focista halálát okozta

Délután nyugaton nagy területen, este keleten is csökken a felhőzet. Az estétől délire forduló szél vasárnap többfelé megerősödik, a Kisalföldön, az Alpokalján és zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, az északkeleti határ közelében valószínű a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 25 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb, az Alföldön a legmelegebb az idő.

Két légörvény okoz változékony, több helyen esős, a sokévi átlagnál hűvösebb időt Európa nagyobb részén. Az egyik középpontjával Spanyolország felett örvénylik, hatására az Ibériai-félszigeten nagy területen mindössze 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet, lokálisan jelentős mennyiségű (50 mm-t meghaladó) csapadék is hullott az elmúlt 24 órában.

A másik ciklon a Kárpát-medence térségében található, az eső, zápor mellett zivatarok is kialakultak. Kontinensünk északnyugati, északi területein száraz, napos idő a jellemző. Az átmeneti nyugalom után vasárnap a nyugati ciklonrendszer előoldalán leszünk, egy érintő melegfrontot követően melegszektorban labilizálódik a légkör felettünk.

MTI

Egymillió forintot ad egy magyar település, ha valaki odaköltözik

A településen jelenleg 3-5 millió forint közötti áron lehet ingatlant vásárolni, ami miatt a helyi vezetés reméli, hogy az egymillió forintos támogatás vonzó lehet az új lakók számára.