Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

Továbbra is Macron a favorit, Le Pen lemaradása jelentős

A legújabb felmérések alapján óriási esélye van a jelenlegi államfőnek, hogy megtartsa bársonyszékét Franciaország élén.

...svg content...MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Európa

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Elabe kutatóintézet által készített közvélemény-kutatás szerint Macron a szavazatok 55 százalékával megnyerheti a vasárnapi elnökválasztást, méghozzá magas részvétel mellett: a regisztrált voksolók 61 százaléka biztosan meg fog jelenni az urnáknál – írta a Reuters hírügynökség.

Mindeközben az Ipsos is közzétette saját felmérését, amely alapján a választáson 73,5 százalékos részvételi arány várható, Emmanuel Macron pedig a voksok 57 százalékát gyűjtheti be. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony bele van zúgva Gyurcsányba, de nekünk ettől felfordul a gyomrunk”

A Le Pen és Macron közötti különbség az elmúlt szűk két hétben 11 százalékra nőtt, köszönhetően annak, hogy a regnáló államfővel szemben kihívója nem tudott felmutatni olyan gazdasági programot, amellyel elcsábíthatta volna a bizonytalan szavazókat.

Mindkét jelölt azokon a területeken tartja utolsó gyűlését, ahol az április 10-én megrendezett első fordulóban győzelmet arattak: Le Pen az északi Hauts-de-France régiót választotta, míg Macron a dél-franciaországi Figeac városában mond beszédet.

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.