18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,968 $

Nyugalmat akart, ezért megfojtotta szállásadó barátját

Büntetése súlyosbítását indítványozták annak a férfinak, aki tavaly márciusban albérletébe hazatérve meggyilkolta barátját.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettében találta bűnösnek a férfit, akit 9 év börtönre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a magánéleti gondokkal küzdő vádlott több éve baráti kapcsolatot ápolt a sértettel, akinek a lakásában egy hónapja lakott albérlőként – írta az ugyeszseg.hu. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Ez idő alatt világossá vált számára, hogy ezzel az albérlettel nem tudja a magánéleti problémáit megoldani, ráadásul az italozó – s emiatt rendszeresen hangoskodó – életmódot folytató barátja a lakhatásért kapott pénzt is alkoholra költötte. A bűncselekmény napján a vádlott az édesanyja születésnapját ünnepelte, ahonnan közepesen ittas állapotban tért vissza az albérletébe.

A lakás konyhájában erősen ittas állapotban találta szállásadóját, aki ezúttal is kiabált, hangoskodott. A pihenni vágyó vádlott a szűnni nem akaró zajongás miatt az esti órákban szóváltásba került a sértettel, majd odalépett a konyhaasztalnál ülő férfihoz és két kézzel percekig olyan erősen szorította a férfi nyakát, hogy attól az megfulladt és nyomban elhalálozott.

A vádlott miután észlelte, hogy barátja elhunyt, a testvérét értesítette telefonon, akinek a tanácsára 112 segélyhívó számot tárcsázta. Bejelentése szerint nem tudja, mikor halt meg a sértett, mivel ő aludt és amikor kiment a konyhába, akkor már halva találta.

A büntetőeljárás során azonban a bűncselekmény elkövetését beismerte, és elmondta azt is, hogy a fojtogatás után egy alkalommal még ököllel is megütötte a sértettet. Nyilatkozata szerint ő nem akarta bántani a barátját, tettét nagyon megbánta.

Az ügyészség a vádlott terhére, az elkövető és védője pedig a bűncselekmény enyhébb minősítése – gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének megállapítása – és a büntetés mérséklése érdekében fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához intézett indítványában rámutatott, hogy bár a sértett nem volt védekezésre képtelen állapotban, azonban  súlyos fokú ittassága mindenképp kiszolgáltatottá, korlátozottá tette őt az erőszakkal szembeni védekezésben.

A vádlott súlyosan visszaélt a vele baráti kapcsolatban lévő szállásadójának bizalmával, amikor saját házában megfojtotta. E körülmények úgy a  börtönbüntetés, mint azzal arányosan a mellékbüntetés súlyosítását indokolják. A fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.