Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Válaszokat követelnek az elsüllyesztett orosz hadihajó legénységének családtagjai

Az elhunytak közül sokan sorkatonák voltak.

...svg content...Földközi-tenger, 2022. április 15. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, 2015. december 17-én készült kép az orosz Fekete-tengeri flotta Moszkva nevû zászlóshajójáról a Földközi-tengeren a szíriai partok közelében. Az orosz védelmi tárca tájékoztatása szerint a hajó 2022. április 13-án lõszerrobbanás következtében kigyulladt és elsüllyedt. A cirkáló legénységét a Fekete-tengeri Flotta hajói fedélzetükre vették. Makszim Marcsenko, az ukrán Odessza megye kormányzója állítása szerint a Moszkvát két Neptun típusú, ukrán gyártmányú, hajó elleni cirkálórakéta találta el. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az egyik katona anyja, Julija Csijova csak ma reggel tudta meg, hogy fia meghalt a hajót ért támadásban. Korábban kétségbeesetten kereste az információkat az elsüllyesztett Moszkva hadihajó legénységéről, köztük fiáról, Andrejről is.

Több száz másik orosz családhoz hasonlóan azonban neki sem mondták meg, hogy Andrej túlélte-e az ukrán rakétatámadást, amely elsüllyesztette a fekete-tengeri flotta orosz zászlóshajóját – számolt be róla a The Guardian. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

Végül hétfőn reggel kapott egy hívást az orosz védelmi minisztériumból, amiben közölték vele, hogy fia meghalt. „Mindössze 19 éves volt, sorkatona” – mondta az asszony, aki sírva fakadt, miközben telefonon beszélt. „Semmi mást nem mondtak nekem, arról sem tájékoztattak, hogy mikor lesz a temetés„.

A Moszkva az orosz hírek szerint lőszerrobbanás következtében süllyedt el, az ukránok azonban azt állítják, hogy két cirkálórakéta okozta a hadihajó vesztét.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.