Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Szoros csata várható a francia elnökválasztáson, egyelőre még Macron vezet

A legfrissebben közzétett felmérésekben mindegyikében a jelenleg regnáló Emmanuel Macron áll jobban Marine Le Pennel szemben, bár előnye korántsem jelentős.

...svg content...MTI/EPA/Mohamed Badra
Európa

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Ipsos-Sopra Steria pénteken ismertetett felmérése szerint 71 százalék lehet a részvételi arány a francia elnökválasztás jövő vasárnapi második fordulóján. A voksoláson az első körben két legtöbb voksot kapott jelöltre, Emmanuel Macronra és Marine Le Penre adhatják le szavazatukat.

A közvélemény-kutatás eredményei alapján Macron a szavazatok 56 százalékát kaphatja meg, ami minimális előnyként értékelhető. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Pénteken tettek közzé egy másik felmérést is, Paris Match megrendelésére az Ifop-Fiducial mérte fel az erőviszonyokat – írta a Portfolio.

A kutatócég szerint szintén nagyjából a választópolgárok 25 százaléka maradhat távol a szavazástól, ezáltal Macron 53,5 százalékkal győzedelmeskedhet.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.