Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
61,993 $

Sikeresen evakuáltak 150 000 embert Mariupolból

A korábbi mentési kísérletek meghiúsultak, miután a humanitárius folyosók nem nyíltak meg a folyamatos tűzharc miatt, a konvojok pedig nem jutottak be a városba.

...svg content...Fotó: EPA/FERNANDO VILLAR
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Zelenszkij ukrán elnök vezető tanácsadója szerint mintegy 150 ezer mariupoli lakosnak sikerült elhagynia az ostromlott várost, miután a tárgyalók biztosították a biztonságos menekülést. Korábban a humanitárius folyosók szinte kivétel nélkül meghiúsultak, a csapdába esett civil lakosság pedig csak a saját járműveivel vagy gyalog hagyhatta el a várost.

A helyi tisztségviselők becslései szerint több mint 10 ezer mariupoli lakos veszítette életét az orosz erők 42 napja tartó ostromában – számolt be a The Guardian. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

Mariupol a háború kezdete óta kulcsfontosságú célpont, mivel a terület elfoglalása szárazföldi hidat biztosíthat Oroszország és a Krím között. A heves támadások során több polgári célpont is megsemmisült, amelyek civilek tömegeinek nyújtottak menedéket.

Donald Trump visszatért arra a helyszínre, ahol meglőtték

Donald Trump most visszatért arra a helyszínre, ahol pár hónapja egy merénylő meg akarta ölni.