Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,621 $

Szomorú híreink vannak húsvétra: erős lehűlés jön, akár 10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet

Nem érdemes eltenni azt a nagykabátot húsvét idejére sem.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az előrejelzések többsége alapján erős lehűlés várható húsvétra: nagypéntekhez képest 8-10 Celsius-fokkal eshet vissza a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

Mint kifejtették: a hét további részében egészen péntekig anticiklon alakítja az időjárást: egyre melegebb, száraz levegő érkezik az ország fölé. Csütörtökön és pénteken így már nagy területen alakulhat 20 fok felett a csúcshőmérséklet és átmenetileg az éjszakai fagyok is megszűnnek. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Nagypénteken viszont hidegfront vonul át Magyarország felett, így többfelé is előfordulhat eső, zápor, de csak kisebb mennyiségű csapadék valószínű. A frontot követően szombattól északnyugati, északi széllel jelentősen hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét, s ennek hatására húsvétvasárnapra a péntekihez képest nagyjából 8-10 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap nagy területen erős lesz a szél is, húsvéthétfőtől pedig a hajnali fagyok is visszatérhetnek – tették hozzá. A záporok mellett néhol jégdara-zápor, továbbá esetleg egy-egy hózápor is előfordulhat – írta a meteorológiai szolgálat.

(MTI)

Ennyi idejük maradt a jelölteknek leszedniük a választási plakátokat

Hamarosan minden pártnak le kell szednie a választási plakátjait, amit törvény ír elő, kezdve a meghatározott idővel, ami rendelkezésükre áll ehhez.