Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,28 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
66,135 $

A Mi Hazánk máris mozgolódik, Toroczkai szerint nem pártok, hanem listák kerültek az Országgyűlésbe

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke sajátos meglátással tekint a parlamenti tisztségek elosztására.

...svg content...Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke (k) beszél, mögötte Dúró Dóra elnökhelyettes (b) és Apáti István független országgyûlési képviselõ (j) a párt választási eredményváró rendezvényén, a Budapest Kongresszusi Központban az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Kovács Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint nem a pártok száma, hanem a politikai tömbök szerint kell elosztani a parlamenti tisztségeket. A Mi Hazánk Mozgalom ragaszkodik ahhoz, hogy nem kilenc párt került a magyar Országgyűlésbe, hanem három lista, három politikai tömb, három politikai erő – fogalmazott hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Toroczkai László.

Hangsúlyozta, a szervezetek döntése volt, hogy egyedül vagy szövetségben indulnak a választáson, pártja ennek megfelelően „kér, illetve követel” bizottsági és parlamenti tisztségeket. Az április 3-i választáson hat parlamenti mandátumot szerzett Mi Hazánk elnöke közölte, azt szeretnék, hogy a két ellenzéki tömörülés egyenlő arányban kapjon pozíciókat. Soron kívül Magyar Péter kiadta a listát, kik nem lehetnek párttagok a Tisza Pártnál

Toroczkai László elmondta, pártja képviselői jelen lesznek az új Országgyűlés alakuló ülésén, hiszen ugyan vannak olyan esetek, ahol vizsgálatra vagy újraszámlálásra van szükség, „semmilyen rendszerszintű csalásról nem beszélhetünk”.

(MTI)

Zelenszkij közölte Trumppal, Putyin nem nyerhet

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij személyesen találkoztak New Yorkban, melynek ideje alatt az USA volt elnöke meghallgatta az ukrán vezetőt a háborúról.

Benzema elkezdte termelni a gólokat Ronaldo ligájában, itt az újabb (videó)

Karim Benzema, az Aranylabdát is nyert francia legenda újabb gólt szerzett a szaúdi klubjában, ahol sokat várnak tőle.