Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,20 Ft
Euró
394,35 Ft
Font
466,62 Ft
Bitcoin
64,268 $

Gyurcsány: Magyarországnak törvénytelen kormánya van, amely erőszakon nyugszik

Gyurcsány Ferenc először tartott nagyszabású beszédet a választási vereség után, miután részt vett a Demokratikus Koalíció politikai tanácskozásán. 

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A DK elnöke reméli, hogy utoljára van részük abban, hogy választási vereséget szenvedtek a Fidesz-KDNP-től, viszont nincs mit tenni, meg kell nyugodni. Ezek után kitért arra, hogy mi a viszonyuk ehhez a kormányhoz, és mindezt világosan ki is kell mondani. 

„Magyarországnak törvénytelen kormánya van. Nem azért, mert az írott jog formális feltételeit ne elégítette volna ki a választás, hanem mert minden, ami mögötte van, amiről beszéltünk és beszélünk régóta, hogy teljesíti-e a szabad és tisztességes választás feltételeit Orbán rendszere: nem teljesíti!“ Soron kívül Magyar Péter elárulta, miért nem hord golyóálló mellényt

Kijelentette, hogy nem fair és nem free (szabad), azt pedig szinte mindenki elismeri, hogy tisztességesnek nem mondható, ezért arra bíztatja a követőit, hogy ne legyenek gyávák, minden alkalommal mondják ki: „Orbán Viktor törvénytelen kormánya ezt és ezt tette“. 

„Törvénytelen ez a kormány, mert valójában nem a választók szabad akaratának szabad kifejezésre nyugszik a kormány többsége, hanem éppenséggel az erőszakra, amely lehet bármilyen puha, bármilyen körültekintő, bármennyire is a törvénybe burkolt, az erőszak. Ez az ország erőszak áldozata, és az erőszaktevőt Orbánnak hívják, aki törvénytelenül uralkodik felettünk“

– hangsúlyozta. 

Mindemellett hozzátette, hogy „ez a kormány tönkretette a hazánkat“, ráadásul a „feketeleves“ egy része csak ezek után jön majd, a dolog anyagi része. Az eddigi kormányzás hazugságra és erkölcstelenségre épült, a nemzeti javak elrablására. Ezért nem lehet büszkének lenne, mert olyan népként néznek ránk emiatt, amely „önemésztő, önpusztító és a környezetét pusztító, önmagára szégyent hozó“ politikát csinál, amelyet a kormány kényszerít rá. 

„Törvénytelen kormány teszi tönkre a hazánkat! Ebből kell kiindulni minden pillanatban, és ebből nem fogunk engedni. Ez a harcnak a közepe, ami ránk vár“

hívta fel a figyelmét a követőinek

Semmi nem ment be Ronaldónak, de így is nyert Portugália Csehország ellen

A portugál válogatott a vártnál messze nagyobb kihívásokkal találta szembe magát Csehország ellen az első mérkőzésén az Európa-bajnokságon.