18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,174 $

Öt év után elfogták az egyik legveszedelmesebb fegyveres rablót

Letartóztatták a nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogott, több rendbeli fegyveres rablással gyanúsítható 29 éves férfit.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 29 éves férfit 3 rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2017. február és április között egy maroklőfegyverrel fenyegetve, egy budapesti ékszerboltot, továbbá két dohányboltot rabolt ki – írta az ugyeszseg.hu.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az őrizetbe vett férfi letartóztatását indítványozta. Soron kívül Magyar Péter a nézők kérdéseire is válaszolni fog ebben a műsorban

A megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények elkövetése után a gyanúsított külföldre távozott, vele szemben több elfogatóparancsot is kibocsátottak, elfogására több mint 4 évvel később, nemzetközi elfogatóparancs alapján, Moszkvában került sor. Magyarországon tartózkodási helye nincs, továbbá a kiszabható büntetés mértéke is jelentős.

Erre tekintettel, az ügyészség álláspontja szerint megalapozott a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna. Emellett az ügyészségi álláspont szerint a bűnismétlés veszélyére is alappal vonható le következtetés, különösen a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények sorozat-jellege, valamint a gyanúsított bizonytalan egzisztenciális körülményei miatt.

A kerületi ügyészség indítványa alapján a szökés, elrejtőzés veszélyét a bíróság is megalapozottnak találta és a férfi letartóztatását elrendelte. A végzés fellebbezések miatt nem végleges.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja