Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,14 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,00 Ft
Bitcoin
63,254 $

Gyermekbarát metaverzumot épít közösen az Epic Games és a Lego

Családbarát virtuális világ megalkotása mellett kötelezte el magát a Lego Group és az Epic Games.

Epic Games
Konzol/Videójátékok

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A két vállalat egyelőre nem árult el túl sok részletet a projekt kapcsán, bár azt tervezik, hogy úgy alakítják a metaverzum jövőjét, hogy az biztonságos, egyben szórakoztató legyen mind a gyermekek, mind a szülők számára – derült ki az Epic Games közleményéből.

Az óriáscégek összesen három alapelvben álapodtak meg, amelyeket betartanak majd, miközben magával ragadó, kreatívan inspiráló közeget építenek, amit minden korosztály élvezhet. Ezenkívül megfogadták, hogy megvédik a gyermekek játékhoz való jogát azáltal, hogy a biztonságukat, a jólétüket és az érdekeiket helyezik előtérbe. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Olyan eszközökkel fogják felruházni a fiatalokat és a felnőtteket, amik lehetővé teszik a digitális tapasztalataik feletti kontrollt, egyszóval saját maguk dönthetik el, mennyire kívánnak belefolyni a metaverzumba.

Határidőt egyelőre nem közöltek arra vonatkozóan, hogy a virtuális világról alkotott közös elképzelésük mikor realizálódik, szakértők szerint azonban elképzelhető, hogy az elkövetkező másfél évben már belecsöppenhetnek a gyermekek az online buborékba, ami népszerűbb lehet, mint a jól bevált Roblox.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.