Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,305 $

Ezúttal a világ legnépszerűbb médialejátszóján keresztül támadnak a hackerek

Biztonsági kutatók szerint Kínának kémkedhetnek a kiberbűnözők.

...svg content...VLC
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Kínai államhoz köthető hackerek a VLC médialejátszó segítségével juttattak rosszindulatú, adathalász alkalmazásokat több százezer felhasználó számítógépére – olvasható a Bleeping Computer beszámolójában.

Szakemberek szerint a kibertámadást a Cicada néven ismert, 15 éve aktív kiberbűnözői csoport követt el. Soron kívül Hajóbaleset történt Verőcénél, többen meghaltak és eltűntek

A Symantec kibervédelmi vállalat szakemberei által begyűjtött adatok alapján a hackerek a Microsoft Exchange szerver biztonsági hibáinak egyikét kihasználva fertőzött DLL-fájlt juttattak a VLC exportfunkcióit tartalmazó könyvtárba, ahonnan side-loadinggal bekerült a normál folyamatok közé.

Mindezt okosan oldották meg, hiszen a WinVNC applikáció segítségével az érintett számítógépeket távolról tudták vezérelni, és még a Windows beépített vírusirtóját is könnyedén sikerült kijátszaniuk.

A megtámadott szervezetek állami hivatalok, távközlési vállalatok, jogi cégek és patikák voltak az Egyesült Államokban, Kanadában, Hongkongban, Törökországban, Izraelben, Indiában, Montenegróban és Olaszországban.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Gyurcsány Ferenc láthatóan nem bízik Magyar Péterben: „Mondják, mit tudnak Magyarról?”

Miközben Magyar Péter és Gyurcsány Ferencék egyre inkább egymással hadakoznak, a Fidesz továbbra is stabil.

Ezekkel a gólokkal lett második a Paks a Ferencváros mögött (videó)

A Kisvárdát fogadta a Paks, és ugyan a csapat az elmúlt időszakban igen rossz formát mutatott, győzelemmel és ezüstéremmel zárta az NB1-es szezont.