Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,07 Ft
Euró
389,24 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
57,599 $

Orbán Viktor megnevezte azt a három okot, amely miatt megnyerték a választást

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a nap folyamán nemzetközi sajtótájékoztatót hívott össze, amelyen fontos bejelentések hangzottak el.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke gyõzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. Mögötte Máger Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelõs tárca nélküli miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezetõ miniszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kubatov Gábor pártigazgató, Gál Kinga európai parlamenti képviselõ (b-j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A miniszterelnök a választási győzelemmel kezdte a sajtótájékoztatóját, azon belül is úgy fogalmazott, hogy a mostani sajtótájékoztató egy politikai „alapszabályt” tör meg: a győztesek vicceket mesélnek, a vesztesek sajtótájékoztatót tartanak.

Orbán Viktor megköszönte minden választónak, aki bizalmat szavazott a számára és közölte, hogy a rendszerváltásig visszamenően a legnagyobb győzelmet aratták, soha nem kapott még egy párt sem ennyi szavazatot. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Mint fogalmazott, biztos hosszas tanulmányok fognak születni arról, minek köszönhető ez a nagy győzelem és viccelődve hozzátette, maga is szívesen fogja ezeket olvasni, mivel mindenből lehet tanulni. Orbán saját elemzése szerint ez három tényezőnek tudható be:

Az első szerint: a magyarok békét akarnak – a szomszédunkban háború zajlik és arra szavaztak, aki ezt nagyobb eséllyel megadja. Orbán megjegyezte, a békemissziót már februárban megkezdte, ugyanis elutazott Moszkvába kifejezetten ezzel a céllal. „Mindig a kicsit küldik előre” – viccelődött Orbán, amikor arról beszélt, hogy hamarabb ment Moszkvába, mint Scholz és Macron.

A második szerint Magyarország egy sikeres ország – „Ha az ember leveszi a politikai szemellenzőjét és az ideológiai tényezőket, akkor azt fogja látni, hogy Magyarország egy sikeres ország”. Orbán szerint Lengyelországgal együtt nálunk van a legkisebb munkanélküliség, legnagyobb gazdasági növekedés és a legnagyobb családtámogatás.

A harmadik a miniszterelnök szerint „Csak a hatalomért” koalíció volt az ellenzék – Orbán ezt a pontot azzal vezette fel, hogy szerinte lehet tanulni a „vesztesek” példájából is, de erről nem fog részletesen beszélni. A miniszterelnök megjegyezte, szerinte a választókkal szembeni tiszteletlenség volt, hogy (véleménye szerint) deklarálta az ellenzék, hogy őket nem érdekli a múltjuk, az eszmék, csak az érdekelte őket, hogyan lehet megnyerni a választást és hatalomra kerülni.

„Ez tiszteletlenség” – hangsúlyozta. Szerinte ez a választók lenézése, mert a „választás nem a politikusokról, a koalíciókról, hanem az emberekről szól”. Orbán külön kiemelte Márki-Zay Péter egyik félresikerült mondatát, miszerint kommunisták és fasiszták is helyett kapnak a koalícióban – a miniszterelnök jelezte, neki ez volt a „kedvence”.

Szoboszlai Dominik bemutatta a Liverpool új hazai mezét, nagyon trendi lett (videó)

Szoboszlai Dominik is magára húzhatta a Liverpool legújabb hazai mezét, ami az elmúlt évek egyik leglátványosabb tervezése.