Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

A koronavírusos esetszámok ugrásszerű emelkedése miatt több mint 1000 brit repülőjáratot töröltek

Továbbra is masszív fennakadásokat tapasztalni a brit repülőjáratok kapcsán, miután ugrásszerűen megemelkedett a koronavírusos esetek száma.

...svg content...A British Airways utasszállító gépei a londoni Heathrow repülõtéren a brit légitársaság pilótáinak kétnapos sztrájkja idején 2019. szeptember 9-én. A légitársasági pilótái kétnapos munkabeszüntetést kezdtek ezen a napon bérköveteléseik nyomatékosítására. MTI/EPA/Will Oliver
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A légitársaságok igen komoly problémákkal szembesülnek: egyre csak növekszik a koronavírusos esetek száma a személyzet körében, ennek okán pedig a repülőjáratokat is kénytelenek ritkítani. Az elmúlt napokban több mint 1000 repülőjáratot voltak kénytelenek törölni, a légitársaságok pedig figyelmeztettek, ez a helyzet egy ideig akár maradhat is, ha továbbra is emelkednek a koronavírusos esetszámok.

Ipari szakértők megosztották, a légitársaságok helyzete komplex: nem csupán a személyzetet érintő koronavírus-fertőzések jelentik a problémát, hanem az is, hogy a koronavírus-járvány közepette jelentős létszámleépítésre került sor a repülőtereken, így rengeteg ember esett ki a munkából. Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

Egy légiközlekedési adatszolgáltató, a Cirium adatai szerint a múlt hét folyamán összesen 1143 brit járatot töröltek, ehhez képest 2019-ben mindössze 197 járattörlés történt. A legtöbb járatot a British Airways volt kénytelen törölni az elmúlt napokban, míg az easyJet közlése szerint személyzetük létszámhiánya mintegy kétszerese az átlagosnak.

Keddre tervezett járataik közül közel 60 járatot voltak kénytelenek törölni, a légitársaság szóvivője pedig a kialakult helyzet kapcsán megosztotta, az easyJet kedden összesen 1525 járatot indítana, melynek többségét szerencsére el is fogják indítani, annak érdekében pedig, hogy az utasoknak is lehetőségük legyen időben intézkedni, előre bejelentették bizonyos járatok törlését, hogy más járatokra foglalhassanak az érintettek.

Figyelmeztettek azonban, a következő napokban is sor kerülhet járattörlésekre, ugyanis folyamatosan emelkedik a koronavírusos esetek száma a személyzet körében. A fennakadások nem éppen a legjobbkor jöttek, hiszen rövidesen itt a húsvét, és több család is a napokban indulna el a húsvéti szünetre külföldre. A helyzet azért is riasztó, mert amióta az Egyesült Királyságban eltörölték a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett járványügyi intézkedéseket, ez az első, hogy a fertőzések megugró száma miatt kell járatokat törölni.

(Independent)

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.