Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,96 Ft
Euró
397,10 Ft
Font
470,08 Ft
Bitcoin
66,436 $

Márki-Zay szerint az összefogás modellje nem működött, és aligha ül be a parlamentbe

A vereség után Hódmezővásárhelyre akar fókuszálni, ahol a jelek szerint alulmaradt Lázár Jánossal szemben.

...svg content...Fotó: Márki-Zay Péter, hat ellenzéki párt közös miniszterelnök-jelöltje beszédet mond az Egységben Magyarországért kampányzáró rendezvényén Budapesten, a Madách téren 2022. április 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

A választási eredmények nyilvánosságra kerülését követően a Telex hétfőn érte utol Márki-Zay Pétert, hogy megtudja, tervezi-e felvenni a parlamenti mandátumát. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt listavezetőként bejutott a parlamentbe, az országgyűlési képviselőség azonban összeférhetetlen a polgármesteri poszttal.

„Hódmezővásárhelyre fogok fókuszálni. A vásárhelyiekért fogok dolgozni a következőkben, ennek fényében döntök a parlamenti mandátumról” Soron kívül Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

– válaszolt Márki-Zay.

Valószínűleg tehát nem lesz képviselő, és választókerületében, a Csongrád megyei 4-es körzetben is alulmaradt a fideszes Lázár Jánossal szemben: a volt miniszter 52 százalékkal nyert a 39 ellen. Ennek a választókerületnek a része Hódmezővásárhely is, ahol egyelőre Márki-Zay a polgármester, ám ez könnyen megváltozhat, mivel a szavazatok jelenlegi állása szerint Lázár többet szerzett pár száz vokssal, végleges eredmény azonban csak a külképviseleti szavazatok érkezése után várható.

Az ellenzéki jelölt még nem kívánta hosszabban kommentálni a helyi és országos vereséget, de most úgy látja, nem működött az összefogás modellje. A számok szerint nem sikerült megszólítani a régi Jobbik-szavazókat, akik közül 300 ezren biztosan a Mi Hazánkra szavaztak, sokan pedig a Fideszhez húztak, mert „az összefogást és Gyurcsány Ferencet nem tudták bevenni”.

Kiderült, mi jelenleg Magyar Péter legnagyobb kihívása, várja az emberek döntését

Magyar Pétert egyre többen igyekeznek meggyőzni arról, hogy vállaljon munkát az Európai Parlamentben, és most pontosan erről kérdezi meg az embereket.

Eljött a nagy nap, Mbappé pályára léphet az Európa-bajnokságon

Eljött a nagy nap, amikor is Franciaország is megkezdheti a menetelését az Európa-bajnokságon, amit természetesen élőben közvetít a televízió.