Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,07 Ft
Euró
388,91 Ft
Font
452,31 Ft
Bitcoin
63,645 $

Erősen nyitotta a hetet a választásokat követően a magyar tőzsde

A vasárnap befejeződött, fölényes Fidesz-KDNP sikerrel végződött országgyűlési választás pozitívan befolyásolta az értékpapírtőzsde hangulatát.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Emelkedéssel indul a nap a magyar tőzsdén, a BUX 1,4 százalékot emelkedett, így jelenleg 45 645 ponton áll az index értéke. A BUX-index jelenleg az 50 és a 200 napos mozgóátlaga alatt áll, tehát közép- és hosszútávon eső trend látszik, viszont az index a 20 napos mozgóátlaga fölött áll, ami arra utal, hogy rövidtávon emelkedő trend alakult ki – írta a Portfolio.

Általánosságban elmondható, jó hangulat uralkodik a magyar tőzsdén, a blue chipek közül az OTP és a Mol árfolyama emelkedik, miközben csak a Richter árfolyama csökken. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A mai nyitásban optimista a hangulat a midcapek piacán, a közepes kapitalizációjú részvények közül a legjobban a 4iG és az Appeninn teljesít, mindeközben az öt legforgalmasabb papír között szerepel ma az OTP és az Opus, de a Richter is ott van a reggeli listán.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja