Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,74 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
464,95 Ft
Bitcoin
62,834 $

Márki-Zay: fel sem merülhet, hogy Magyarország a saját gázellátását kockáztassa

Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért ellenzéki szövetség közös miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatón válaszolt több újságírói kérdésre.

...svg content...Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje (k) a Hódmezõvásárhelyi Szent István Általános Iskolában kialakított szavazókörben, ahol családtagjai társaságában adta le szavazatát az országgyûlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Rosta Tibor
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint mondta, az ellenzék egyik első intézkedése az lesz egy győzelem esetében, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez a korrupció visszaszorítása érdekében, hogy „ne legyünk többé következmények nélküli ország”.

Márki-Zay az egyik kérdésre kifejtette, Oroszország továbbra is az Európai Unió és a tagállamok pénzére szorul, a tagállamok cserébe pedig orosz gázra szorulnak. Éppen ezért nem igaz, amit a Fidesz állít róluk:

„Fel sem merülhet az, hogy akár Németország, akár Magyarország a saját gázellátását kockáztassa, ilyen fel sem merült a részünkről. Végtelenül szánalmasnak tartom, hogy az eddig viszonylag normálisnak hitt Varga Mihály miniszter is beáll a hazudozásba és olyan nyilvánvaló hazugságokat terjeszt, hogy mi ezt követelnénk. Ugyanúgy, mint Szijjártó és Orbán részéről, amit a háborúval kapcsolatban az elmúlt hetekben tanúsította. Végtelenül szomorú, hogy ennyire képesek lealjasodni a hatalomért és a lopásért”

Márki-Zay tehát meglehetősen kemény szavakkal vágott vissza a Fidesz egyik gyakran hangoztatott vádjára, hogy amennyiben az ellenzék hatalomra kerül, elzárják az orosz gázt. A miniszterelnök-jelölt egyébként ismét elmondta, hogy nem az ellenzék, hanem Orbán Viktor szállít fegyvert Ukrajnának.

Hódmezővásárhely polgármestere ezt követően kijelentette, hogy az ellenzék a jobboldali populizmus és a korrupció ellen, a jogállamért és a szabad piacgazdaságért harcol. Hozzátette: a világnak is meg akarják mutatni, hogy ez az orbáni modell nem elfogadható.

„Miért nem állt ki Orbán Viktor vitára? Miért hazugságokkal akarja megnyerni a választást? Mi azt mondjuk, becsületes és tisztességes magyar emberek, hogy nem Kubatov-listával kell megnyerni a választást, hanem tisztességes magyar emberekkel, akik elé nyíltan ki merünk állni, merünk válaszolni a sajtó kérdéseire”

Márki-Zay Péter és Orbán Viktor szavaiból is egyértelműen kiderül, hogy már nagyon feszült a hangulat a két tábor között, így a választás is rendkívül szoros lehet. Várhatóan késő este kapunk teljes eredményt, de nem kizárható, hogy csak holnapra lesz végeredmény.

Orbán Viktor hivatalosan is átvette a soros EU-elnökséget

Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn Brüsszelben hivatalosan is átvette az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét a következő hat hónapra.