18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

Pisztolyokkal felfegyverkezett embercsempészbandát kapcsoltak le a rendőrök

Majdnem egy éven át tartott a külföldről irányított embercsempészbanda tevékenykedése.

...svg content...Police.hu
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság még 2019 decemberében kezdett nyomozni egy 23 éves iraki férfi és társai ellen, majd az ügyet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának Illegális Migráció Elleni Osztálya átvette, és tizenkilenc gyanúsítottal szemben vádemelési javaslattal zárta idén márciusban – írta a Police.hu.

Az eljárás közben derült ki, hogy a hazánkban menekültként tartózkodó 23 éves iraki férfi és partnerei, több külföldi országot érintő szervezet tagjaként csempésztek embereket 2019. december és 2020. október között. Az elkövetők közel 34-szer, összesen 170 harmadik országbeli személyt csempésztek a szerb-magyar határszakasz közeléből Ausztria felé, továbbá 30 ember esetében, a kísérleti fázisnál megrekedt a dolog, ugyanis a rendőri intézkedés megakadályozta a bűncselekmény befejezését. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A nyomozás kiderítette, hogy az iraki és egyiptomi származású szervezőkkel, illetve magyar sofőrökkel ténykedő, 19 főből álló bűnszervezet, alkalmanként négy-tizenhat illegális migránst csempészett.

A fuvarokat személyenként 800-1000 Euróért vállalták, ebből pedig a sofőröknek 100-300 euró ütötte a markát. A csempészek bérelt, illetve saját autóikkal vitték tovább a Szerbia felől beszervezett embereket. Útjuk közben egymással folyamatosan tartották a kapcsolatot, a kifejezetten erre a célra szerzett mobilokkal kommunikáltak, hogy elkerüljék a lebukást.

A nyomozás során a rendőrök azonosították a bűnszervezet egyik iraki tagját, akit nemzetközi elfogatóparancs alapján fogtak el a belga hatóságok Brüsszelben. A kiadatása 2021. októberben megtörtént.

A bűnszervezet utolsó ismert embercsempészése 2020. októberben volt, amikor az embercsempész a járőrök elől megkísérelt elmenekülni, miközben közlekedési balesetet okozott. Az őt segítő társ, amint rendőrt észlelt a közelben, szökni próbált, de mindkettejüket elfogták.

A KR NNI 19 fővel szemben embercsempészés bűntette, valamint néhányuk esetében, további bűncselekmények miatt is vádemelést kezdeményezett az ügyészségnél.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.