Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Árverésre bocsátják az Apollo–11 misszió által begyűjtött holdport

Ha szerettünk volna valaha is birtokolni egy darabot a Holdból, akkor eljött a mi időnk.

NASA
Világűr

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Bonhams képzőművészeti aukciósház április 13-án árverésre bocsátja a Neil Armstrong által az Apollo–11 küldetés során begyűjtött holdport – olvasható a Yahoo News beszámolójában.

Bárki, aki szeretné megkaparintani a történelmi jelentőségű űrszemcséket, valószínűleg komoly konkurenciával nézhet szembe, az ereklye ugyanis akár 1,2 millió dollárért is elkelhet. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

A Bonhams a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben kifejtette, a holdpor az Apollo–11 misszió által Földre szállított kőzetmintáinak hitelesített példánya, amelyet teljesen legális úton lehet értékesíteni.

Bár úgy tűnik, minden rendben van a közelgő eladással kapcsolatban, az aukciósház arról nem beszélt, pontosan milyen múlttal rendelkezik a holdpor, szakemberek ugyanis kiderítették, hogy a NASA utoljára még 2002-ben látta a porszemcséket tartalmazó zsákot, amit egy Max Ary nevű kansasi űrmúzeum vezetője lopott el tőlük.

Később, 2015-ben Nancy Lee Carlson mindössze 995 dollárért vette meg a nem mindennapi ereklyét, aki nem tudta, valójában eredeti-e a minta, ezért elküldte a NASA-nak vizsgálatra, az űrügynökség azonban megtagadta a teszteket, végül a nő feljelentette őket a tulajdon jogtalan elkobzása miatt.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.