Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,802 $

500 millió dolláros támogatást ad Ukrajnának az Egyesült Államok

A döntést telefonon közölte Biden Zelenszkijvel.

...svg content...Kijev, 2022. március 24. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi irodájából beszél a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítõ csoport, a G7 vezetõihez a brüsszeli csúcstalálkozójukon 2022. március 24-én. A hét vezetõ ipari hatalom és az Európai Unió vezetõi az Oroszország elleni szankciókról és a védelmi képesség erõsítésérõl tárgyalnak majd. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A két elnök közel egy órán át tárgyalt telefonon, fő témájuk az Egyesült Államok és szövetségesei által nyújtandó katonai, gazdasági és humanitárius segítség volt – olvasható a Fehér Ház közleményében.

Megvitatták továbbá, hogy az USA milyen lépésekkel segíti Ukrajnát a közeljövőben, illetve ezek milyen hatással lehetnek a konfliktus kimenetelére. Joe Biden emellett tájékoztatta Zelenszkijt, hogy 500 millió dolláros közvetlen támogatást nyújt az Egyesült Államok Ukrajnának. Soron kívül Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A vezetői megbeszélésen a múlt héten bejelentett Oroszország elleni gazdasági szankciókról, valamint a humanitárius segítségnyújtásról is szó esett. Zelenszkij pedig tájékoztatta az USA elnökét az oroszokkal folytatott tárgyalások jelenlegi állásáról.

Zelenszkij később maga is megerősítette, hogy konkrét védelmi támogatásról, valamint a szankciócsomag bővítéséről is egyeztettek – írta meg a The Guardian.

Szentkirályi Alexandra: Karácsony meg sem próbálta felszámolni a korrupciót

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergely első ciklusa alatt meg sem próbálta felszámolni a korrupciót Budapesten.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.