Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,88 Ft
Euró
400,55 Ft
Font
478,51 Ft
Bitcoin
60,934 $

Mancini nem adja fel, világbajnokságot szeretne nyerni a válogatottal

Idén már biztos nem fog, kérdés, hogy a válogatott jelenlegi teljesítményét nézve meddig maradhat kapitány.

...svg content...MTI/EPA/CARMELO IMBESI
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A várakozásokkal ellentétben mégis marad az olasz válogatott kispadján Roberto Mancini, akit az Észak-Macedónia ellen elszenvedett vereséget követően sokan már olyan klubcsapatok élén láttak, mint a PSG, vagy éppen a Manchester United.

Természetesen a válogatott körüli olasz szakemberek is egyből szóba kerültek, mint lehetséges utódok. Többek között Marcello Lippi és Fabio Cannavaro érkezése is felvetődött, Mancini azonban gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Soron kívül Szijjártó Péter elmagyarázta, miért jó Magyarországnak az orosz Gazprommal való együttműködés

Kifejtette ugyanis, hogy bár tavaly átélte pályafutása legnagyobb dicsőségét, most pedig a legnagyobb kudarcot, 57 évesen még bőven érez magában elegendő motivációt, az EB után pedig a világbajnokságot is szeretné megnyerni a válogatottal, amire papíron meg is van minden esélye, hiszen 2026-ig szól a szerződése – emlékeztetett a Marca.

Mancini ezzel már az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közös rendezésű vébéjére utalt, az azonban korántsem biztos, hogy kitölti megbízatási idejét, ugyanis az elmúlt hónapokban kimondottan rosszul teljesített a Squadra Azzurra.

Az EB-döntő óta lejátszott 8 mérkőzésükből ugyanis mindössze kettőt tudtak megnyerni, mellette négy döntetlen és két vereség is becsúszott. Utóbbiak közül az Észak-Macedónia elleni volt a legfájdalmasabb, ami után biztossá vált, hogy Olaszország nem lesz ott a katari világbajnokságon.