Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,49 Ft
Euró
391,28 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,472 $

200 millió dollárt is érhet egy Marilyn Monroe-t ábrázoló Warhol-festmény

A Christie’s májusi árverésén akár rekordösszeget, 67,8 milliárd forintot is adhatnak a 60-as évek popkultúrájának legendás művésze által készített képért.

Fotó: Twenty20
Style

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Az aukciósház hétfői közleményéből kiderül, hogy a Shot Sage Blue Marilyn címet viselő alkotás, amely az amerikai filmcsillagot ábrázolja, a legdrágább 20. századi festmény lehet, amelyet valaha árverésre bocsátottak.

Az 1964-ben készült szitanyomat Monroe-t világossárga hajjal, rózsaszín bőrrel, vörös ajkakkal és halványkékre színezett szemhéjakkal örökítette meg, egyben az öt Warhol-alkotások egyike, amelyeket a színésznőről készített. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Alex Rotter, a Christie’s 20. és 21. századi művészeti részlegének elnöke kifejtette, hogy Andy Warhol szitanyomás-technikát használt a festményeken, amit aztán soha többé nem alkalmazott, mivel túl bonyolult és körülményes műveleteket igényelt.

A kép a zürichi Thomas és Doris Ammann Alapítvány tulajdonát képezi, amelynek célja, hogy egészségügyi és oktatási programokkal segítse a gyermekeket, így az eladásból származó bevételt is jótékonysági célokra fordítják – közölte a BAMA.

Marc Porter, a Christie’s amerikai elnöke szerint a festmény eladása lesz a legnagyobb bevételű jótékonysági árverés, amelyre sor került Peggy és David Rockefeller gyűjteményének 2018-as aukciója óta, az eddigi legdrágábban eladott Warhol-mű pedig a Silver Car Crash (Double Diasaster) volt, amelyért 2013-ban 105 millió dollárt fizettek.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Újszülött kislányt hagytak a Heim Pál kórháznál

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátorában találtak rá az újszülött kislányra.