Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Lengyel elnök: Sokba kerülhet Magyarországnak Orbán oroszbarát politikája

Duda az eddigi legkeményebb megjegyzéssel élt a magyar álláspontot illetően, és hozzátette, nehéz megérteni a kormány viszonyát a Kremllel.

Fotó: Andrzej Duda lengyel elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök kezet fog a varsói elnöki palotában 2018. május 14-én. (MTI/EPA/Pawel Supernak)
Belföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Andrzej Duda lengyel miniszterelnök éles hangnemben bírálta Orbán Viktor politikáját egy szombati tévéinterjú során; azt mondta, „költséges lesz Budapest számára”, hogy a miniszterelnök „nem kíván Putyin lábára lépni”. Duda azt is hozzátette, nehéz megérteni a magyar kormány viszonyát a Kremllel.

Az interjú nem sokkal azután készült, hogy a lengyel elnök találkozott a Varsóban tartózkodó amerikai elnökkel – számolt be a 24.hu. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A tervek szerint a Lengyel-Magyar Barátság Nap alkalmából Duda Áder Jánossal is találkozott volna a héten, az esemény azonban elmaradt, a hivatalos indoklás szerint a háború miatt. A sajtóértesülések azonban azt sugallják, Magyarország oroszbarát politikája szolgáltatta a fő okot, amiért Duda nem kívánt magyar kollégájával mutatkozni a protokoll esemény során.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.