Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,23 Ft
Euró
385,64 Ft
Font
451,31 Ft
Bitcoin
71,235 $

Ukrán erők ellentámadást indítottak Harkov környékén, több települést felszabadítottak

Több térségben tovább folynak a harcok, egy harkovi politikus szerint azonban „a tegnapi nap nagyon produktív volt”.

...svg content...Fotó: EPA/VASILIY ZHLOBSKY
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő
TÉMÁK

Helyi tisztviselők szombati közlése szerint az ukrán erők ellentámadást indítottak Ukrajna második legnagyobb városa, Harkov környékén. Oleh Sziniehubov, a regionális adminisztráció vezetője Telegramon közölt információkat az aktuális helyzetről.

„Nem csupán a pozíciónkat védjük, de felszabadítjuk ideiglenesen megszállt földünket is. Már több település felszabadult, a területünkért folyó harcok pedig folyamatban vannak Rohan térségében. A harcok Izium és Chuhuiv irányban is tovább folytatódnak.” Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

Az Ukrajna északkeleti részén fekvő Harkov az invázió kezdete óta heves összecsapások színtere, Sziniehubov azonban elmondta, a várost csupán 24 alkalommal érte találat az éjszaka, ami viszonylag kis mennyiségnek tekinthető.

Kosztjantyin Nyemicsev szélsőjobboldali harkovi politikus, egyben a nacionalista Azov zászlóalj tagja arról nyilatkozott, „a tegnapi nap nagyon produktív volt, és néhány települést felszabadítottak”, valamint állítólagos orosz hadifoglyokról is képeket tett közzé.

A CNN nem tudja ellenőrizni területek visszafoglalásáról szóló állításokat.