Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,93 Ft
Euró
385,46 Ft
Font
451,09 Ft
Bitcoin
69,695 $

Elon Musk szerint hamarosan levegőbe emelkedhet a Starship űrhajó

Végre megvan a SpaceX monumentális űrszerkezetének első orbitális tesztindítási dátuma.

...svg content...SpaceX
Világűr

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Elon Musk vezérigazgató hétfői Twitter-bejegyzésében azt írta, remélhetőleg májusban fogják végrehajtani a SpaceX mérnökei a hordozórakétával az első éles repülést, mely során a 39 darab Raptor hajtóművet egyesével felpörgetik majd.

A vállalat azt reméli, hogy az első orbitális repülések során a módosított Raptor 2 egységeket használhatják, hiszen sokkal alkalmasabbak és megbízhatóbbak az előző generációs modulokhoz képest mind tolóerő tekintetében, mind alkatrészspórolás szempontjából. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Ahhoz, hogy a májusi tesztrepülés megvalósuljon, még sok mindent rendbe kell tenni a SpaceX-nél, például a szabályozó hatóságoknak el kell fogadniuk a benyújtott kérelmet, továbbá a Szövetségi Légügyi Hivatal környezetvédelmi vizsgálatának eredményét is meg kell várni, ami legkésőbb március 28-én történhet meg.

A tét is nagyobb, mint valaha volt, hiszen egy teljes értékű prototípus, gyorsítórakéta, indítóállás, indítótorony és a Mechazilla névre keresztelt befogó robotkarok várakoznak arra, hogy bevessék őket, így izgalmas évek elébe nézünk, ha Elon Musk szupervállalatáról van szó.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.