Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

5 ember vesztette életét, miután elsüllyedt egy új-zélandi halászhajó

A mentők és a rendőrségi búvárok kedden találták meg az ötödik holttestet a tengerben, miután a 10 embert szállító hajó vasárnap darabjaira hullott a viharban.

Fotó: Twenty20
Ausztrália és Óceánia

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Enchanter nevet viselő, 17 méter hosszú hajó csütörtökön indult útnak az új-zélandi Mangonui északi kikötőjéből, amelyen a két fős legénység, valamint 8 utas tartózkodott, akik 5 napos halásztúrára indultak a Three Kings Islands-re.

Vasárnap este 8 óra körül a halászhajó vészjelzője működésbe lépett, a baleset pedig a North Cape mellett történt, amikor a hajó viharba keveredett és elsüllyedt. Az időjárási körülmények jelentősen megnehezítették a mentést, majd éjfél körül öt embert mentettek ki a vízből, akik órákon át kapaszkodtak a felborult roncs egyes részeibe. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A túlélőket, köztük az Enchanter kapitányát kórházba szállították, majd hazaengedték őket, hétfőn napközben pedig négy holttestet találtak. Lance Donnelly helikopterpilóta elmondta, hogy ez volt a legdrámaibb mentés, amelyre 30 éves pályafutása során vállalkozott, hiszen elképesztően nehéz és veszélyes volt a sötét és viharos tengeren navigálniuk – közölte a CTV News.

Az egyik halottat Mark Sandersként azonosították, aki 43 éves építőmester volt és három gyermek apja. A férfi édesapja, Graeme könnyek között osztotta meg, hogy fia tehetséges sportember és lelkes horgász volt, aki két éve várta, hogy elindulhasson a horgásztúrára.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.