18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,00 Ft
Euró
387,02 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
66,272 $

Közzétettek egy videót egy rendőrről, aki rátérdelt egy 12 éves lány nyakára

A videó szélsebesen terjed a közösségi médiában, a legtöbben pedig George Floyd haláláról beszélnek a felvétel kapcsán.

...svg content...Fotó: Twenty20 | Illusztráció
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A wisconsini iskola tisztviselői a múlt héten tették közzé azt a széles körben felháborodást keltő felvételt, melyen tisztán látszik, hogy egy szolgálaton kívüli rendőr megpróbál lefogni egy 12 éves lányt, majd rátérdel a nyakára.

Az iskola tisztviselői megosztották, március 4-én ebédidőben verekedés tört ki a diákok között, a szolgálaton kívüli rendőr pedig megpróbálta szétválasztani a diákokat, ám végül beverte a fejét egy asztalba és a földre került. A 37 éves rendőr biztonsági őrként dolgozik az iskolában, és azonnal közbelépett a verekedést látva, habár módszerei erősen vitathatók voltak.

A felvétel masszív felháborodást váltott ki az emberekből, és a legtöbben párhuzamot vontak George Floyd 2020-ban bekövetkezett halálával, amikor egy rendőr rátérdelt a nyakára, melynek következtében a férfi életét vesztette. Floyd halála után a wisconsini törvényhozók megtiltották a rendőröknek, hogy így fogják le a gyanúsítottakat, ez alól pedig csak azok az esetek képezhetnek kivételt, ha a rendőrök életveszélybe kerülnek.

A kislány apja most azt tervezi, hogy bepereli a rendőrséget, valamint a rendőrt biztonsági őrként alkalmazó iskolát is, habár a rendőrt az incidens után azonnal fizetett szabadságra küldték, nem sokkal később pedig fel is mondott az iskolában. A lány apja megosztotta, a gyermeket nagyon érzékenyen érintette az eset, és mind mentális, mind fizikai sérüléseket szenvedett az incidens során.

(Independent)

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja