Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,46 Ft
Euró
385,15 Ft
Font
450,33 Ft
Bitcoin
67,172 $

F1 2022: így fogadták Leclerc-t a Ferrarinál a győzelmét követően, rég örültek ennyire (videó)

Egészen különleges fogadtatásban volt része a Ferrari versenyzőjének, aki rögtön győzelemmel kezdte a 2022-es F1-es szezont.

...svg content...Fotó: Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője (k), miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Bahreini Nagydíját a szahíri versenypályán 2022. március 20-án. MTI/EPA/Ali Haider
Style

Takács Petra

Szerkesztő

Sokan már korábban is lehetőséget adtak volna a fiatal monacói versenyzőnek, aki igen hamar bizonyította, hogy milyen nagy a benne rejlő potenciál. A Ferrarinál kicsit sem bánhatták meg a döntésüket, vagy talán utólag még bánhatták is, hogy nem előbb ültették be az autójukba.

A kisebb szériákban megszerzett tapasztalatok azonban aranyat értek Leclerc számára, és közben a Forma-1-ben is rengeteget tanult. Immáron egy teljesen komplett versenyzőnek tekinthető, aki rendkívül stabilan képes vezetni. Soron kívül Elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász vezetői ellen a Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze

Bahreinben is bizonyította, hogy a legnagyobb nyomás alatt sem remeg meg a keze, márpedig Max Verstappennel ide-oda előzgették egymást az első helyért zajló csatában. Valami hasonló várható a folytatásban is, de a holland már most sok pontot veszített a technikai gondjával.

F1 2022: visszatért a Ferrari, egész Bahrein tőlük volt hangos (videó)

A második hely is sok pontot „fizet”, szüksége lett volna ezekre a világbajnoki egységekre, míg Leclerc azonnal behúzta a maximum pontszámot. Csapattársa, Carlos Sainz Jr. sem panaszkodhat, mert eredetileg esélye sem lett volna a második helyre, ami végül az ölébe hullott.

Lapozó: 1 2