Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,63 Ft
Euró
385,13 Ft
Font
450,71 Ft
Bitcoin
71,083 $

A Windows fájlkezelőjében is megjelenhetnek a hirdetések és reklámok

Esély mutatkozik arra, hogy a tolakodó, már-már idegesítő reklámok az operációs rendszer alapvető részeivé válhatnak.

...svg content...Microsoft
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Windows 11 oprendszer legújabb verziójának tesztelése közben egy ismert, szabadúszó szoftverfejlesztő rábukkant egy hirdetésre, ami a felhasználóknak a redmondi techóriás egy másik terméke, a Microsoft Editor kipróbálását ajánlotta.

Brandon LeBlanc, a Windows vezető programmenedzsere a The Verge magazin megkeresésére elmondta, óriási hibát vétettek, egyúttal hozzátette, nem állt szándékukban a nyilvánosság előtt felfedni a rejtett reklámokat. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

Csupán egy kísérleti bannerről volt szó, amit nem terveztünk közzétenni, ezért inkább ki is kapcsoltuk” – magyarázta LeBlanc.

Miközben jó hírként értékelhetjük, hogy a felhördülésre azonnal reagált a Microsoft, nem szabad elfeledni, hogy titokban azért bepróbálkoztak, és igenis hirdetésekkel és reklámokkal szerették volna bombázni a júzereket.

Ha nem történt volna meg időben az alattomos céges praktika azonosítása, szinte biztosan felkerültek volna a termékpromóciók a fájlkezelőre és a feladatsávra, amiket a felhasználóknak el kellett volna viselniük.

Publicus: Karácsony Gergely magabiztosan vezet

A főpolgármester akkor is győzne, ha Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid visszalép egymás javára.

40 éve nem látott földrengést mértek Olaszországban

4,4-es erősségű földrengés rázta meg az Olaszországban található Campi Flegrei szupervulkánt hétfő este, amire 40 éve nem volt példa.