Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,48 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,73 Ft
Bitcoin
64,251 $

Már Windowst is telepíthetünk Steam Deck konzolra

Elkészültek a Valve és az AMD első windowsos illesztőprogramjai, melyek révén elérhetővé vált az operációs rendszer a hordozható játékgépen.

Steam
Konzol/Videójátékok

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Valve egyik nagy ígérete a Steam Deck megjelenése előtt az volt, hogy mint minden rendes számítógépre, úgy a hordozható konzolra is szabadon telepíthetünk bármilyen operációs rendszert, így Windowst is.

Habár az igyekezet látszott, a Windows illesztőprogramjai nem készültek el a Steam Deck piacra dobásának időpontjára, csütörtöki blogbejegyzésében azonban a Valve közölte, megváltozott a helyzet. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Az újonnan publikált driverek révén teljes Windows-telepítést lehet végrehajtani, egyetlen probléma csupán az, hogy a dupla bootolás egyelőre nem lehetséges, továbbá a jelenlegi illesztőprogramok csak Windows 10-zel kompatibilisek, mivel a Windows 11 másfajta BIOS-t igényel, melynek fejlesztésén még dolgoznak a Valve szakemberei.

A Steam Deck grafikus vezérlője, Bluetooth-ja és wifije mind működni fog, az audio viszont jelenleg csupán USB-C kimenetre vagy Bluetooth-ra korlátozódik, a hangszórók és a 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó sem ad ki hangot.

Akkor van értelme feltenni Steam Deckre a Windowst, ha nem dedikált játékkonzolként, hanem monitorhoz csatlakoztatható, hordozható PC-ként akarjuk használni, máskülönben egyelőre a kompatibilitás hiánya miatt értelmetlen próbálkozni vele.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Nem is gondolnánk, fejbőrünk mennyi mindent elárul az egészségünkről

Fejbőrünk állapota akár komoly problémákat is jelezhet, de ha odafigyelünk ezekre, időben tenni tudunk azért, hogy mielőbb javulást érjünk el.

Nyert a Liverpool a Tottenham ellen, Szoboszlait a hajrára cserélte be Klopp

A Liverpool a vártnál is simábban nyert az Anfield Roadon a Tottenham ellen, ami egyúttal az utolsó nagy rangadója volt Kloppnak hazai pályán.