Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,65 Ft
Euró
386,81 Ft
Font
451,84 Ft
Bitcoin
66,383 $

Sárkányrepülővel csempészték Magyarországra a kábítószert

Az elkövetőket a bíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett drog birtoklásának bűntette és határzár tiltott átlépésének bűntette miatt 5, 9 és 10 év fegyházra, valamint közügyektől eltiltásra ítélte.

...svg content...Unsplash
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az ügyben a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján a Szegedi Törvényszék járt el – írta az ugyeszseg.hu.

Az ítélet szerint a három férfi elhatározta, hogy Szerbiából marihuánát hoz be az ország területére úgy, hogy azt egyikük egy motoros sárkányrepülővel az államhatáron létesített határzár felett átrepülve csempészi be. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

Ennek érdekében a férfiak többször jártak Szerbiában, ahol beszerezték a kábítószert, majd azt a határ szerb oldalának közelében elrejtették, és autóval szállították az egyik férfi tulajdonában álló motoros sárkányrepülőt is.

Az előzetes tervüknek megfelelően a – motoros sárkányrepülő vezetésére engedéllyel rendelkező – férfi 2018. augusztus 30-án, este, a szerb oldalon magához vette az utazótáskában elhelyezett kábítószert, a sárkányrepülővel felszállt, majd a határzár felett berepült az ország területére.

Mivel a sárkányrepülőgép motorja meghibásodott, a férfi a Tiszasziget-Gyála közötti határátkelőhely közelében kényszerleszállást hajtott végre, melynek során személyi sérülést szenvedett, de annyi ideje még maradt, hogy a kábítószert elrejtse. A határátkelőhelyen szolgálatot teljesítők az erdős területen elrejtőzött férfit megtalálták, másnap a kábítószerre is rátaláltak.

Az ítélet ellen a sárkányrepülőgépet vezető férfi és védője enyhítésért, míg társaik felmentésért és enyhítésért fellebbeztek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség  a védelmi fellebbezéseket nem tartotta alaposnak, és az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt mindhárom férfi vonatkozásában. Az ügyben a Szegedi Ítélőtábla jár el.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja