Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,383 $

Eszméletlen teljesítményre lesz képes az Apple M1 Ultra chip

A keddi show keretében bemutatott M1 Ultra a nemrégiben elvégzett benchmarkokon megközelítette az AMD Threadripper 3990X teljesítményét.

...svg content...Apple
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Különleges benchmarkot osztott meg Twitterén Benchleaks, amely az Apple legújabb zászlóshajójának többmagos eredményét mutatja be a Geekbench 5 weboldalon, ahol elképesztő, 24 055 pontot ért el.

A teljesítmény olyannyira erősnek bizonyult, hogy az M1 Ultra majdnem beérte a 64 magos AMD Ryzen Threadripper 3990X processzort, mindössze néhány százalékponttal maradt el a világ egyik legbrutálisabb kialakítású CPU-jának pontszámától. Soron kívül Hajóbaleset történt Verőcénél, többen meghaltak és eltűntek

Az M1 Ultra esetében 20 magot építettek a lapkakészletbe, amelyek közül 16 mag a nagy teljesítményre összpontosít, míg a fennmaradó négy modul hatékonysági magként üzemel. Mindeközben a GPU-magok száma 64 magra emelkedett, a chip pedig akár 128 GB RAM memóriát támogat, mégpedig egészen lenyűgöző, 800 Gbps sebesség mellett.

Azért is káprázatos a next-gen Apple-chip teljesítménye, mert a Threadripper 3990X-hez képest csak 20 maggal rendelkezik, nem mellesleg a kiváló produktivitást mindössze 60 wattos meghirdetett energiafogyasztással kínálja.

Hozzá kell azonban tenni azt is, hogy bár ezek a számok valóban szemkápráztatóak, csupán egy benchmarkról van szó – mindezeknél sokkal fontosabb, mit tud majd éles helyzetben, valós körülmények között a chip.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja