Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Felvásárolta a Google a világ egyik legnagyobb kiberbiztonsági vállalatát

Amint megtörténik a Mandiant integrálása, a cég csatlakozhat a Google Cloud csapatához.

...svg content...Google
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Google kedden bejelentette, megállapodást kötöttek a Mandiant nevű kiberbiztonsági vállalattal a cég megvásárlásáról – a vételárat potom 5,4 milliárd dollárban határozták meg.

A Mandiantot a felvásárlást követően a Google Cloud csoportba olvasztják be annak érdekében, hogy biztonságos, végponttól végpontig tartó műveleteket tudjon kínálni üzleti ügyfelei számára. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Kevin Mandia, a kibervédelmi konzorcium vezérigazgatója elmondta, az ügylet lehetővé teszi, hogy a szervezetek hatékonyan és eredményesen kezeljék, illetve konfigurálják a biztonsági termékek komplex kombinációját.

Első hallásra talán ismeretlennek tűnhet a cég neve, holott hozzájuk fűződik a SolarWinds hack felfedezése, ami az Egyesült Államokban komoly gondokat okozott, továbbá velük lépett partnerségre 2021-ben a T-Mobile távközlési szolgáltató is, mégpedig azt követően, hogy bizalmas adatokat tulajdonítottak el a szervergépeikről.