Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

Fontolóra vehetik a nyugdíjkorhatár emelését

Szakértők úgy gondolják, eljött az ideje annak, hogy kitolják az időskori támogatás folyósításának kezdeti időpontját.

...svg content...Unsplash
Európa

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A nyugdíjkorhatár hajdan generációkon keresztül változatlan volt, annyira, hogy azt szinte természeti adottságként kezelték. A témával foglalkozók ugyanakkor tudják, hogy időnként, bár nagyon ritkán változott – olvasható a G7 beszámolójában.

Az egységes, uniszex nyugdíjkorhatárt még a rendszerváltozás után hirdették meg – akkortájt 62 évesen mehettek nyugdíjba az emberek. Ezt a férfiak a 2000-es évek elejére, a nők pedig a végére érték el – hogy akkor mindjárt a fokozatos 65 évre emelést hirdessék meg, amit idén értünk el. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony bele van zúgva Gyurcsányba, de nekünk ettől felfordul a gyomrunk”

Mindeközben az európai országok többségében a nyugdíjkorhatár emelése nem átmeneti, nem egy előre meghatározott értéket céloz meg, hanem hozzá van kötve a társadalom tagjainak várható hátralévő élettartam-változásához, ami minden bizonnyal növekvő tendenciát mutathat.

Mivel az élettartam azért nő, mert egyre egészségesebbek vagyunk, vagyis egyre tovább tudunk dolgozni, ésszerű lenne Magyarországon is meghirdetni a most véget ért nyugdíjkorhatár-emelés folytatását, mégpedig úgy, hogy az a jövőben olyan mértékben nőjön, ahogyan a várható hátralévő élettartam.

Szlovákiában éppen azt a módszert választották: rögzítették a nyugdíjas élettartam várható átlagos hosszát, és úgy növelik a korhatárt, hogy ez állandó maradjon – írta a portál.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.