Így varázsold újra ropogóssá a kihűlt hasábburgonyát
Garantáltan sokan elgondolkoztak már azon, mit lehetne kezdeni a kihűlt, nem éppen gusztusos sült krumplival, ám létezik egy módszer, amellyel új életre kelthetjük azt.
A hideg sült krumpli látszólag azon ételek közé tartozik, amelyen már nem lehet segíteni. Abban a pillanatban, ahogy hűlni kezd, a belsejében lévő víz és keményítő-granulátumok megindulnak a felszín felé, ahol egy szemcsés réteget képeznek, mely egyfajta piszkos hatást kelt.
A hideg, ernyed és szemre sem túl tetszetős hasábburgonya sütőben történő melegítése sem sokat javít a helyzeten, mindössze annyit érünk el vele, hogy melegen esszük majd a továbbra is ízetlen krumplit, és akkor sem lesz sokkal jobb a helyzet, ha az újbóli olajban történő sütés mellett döntünk.
Létezik azonban egy módszer, amelynek használatával a kihűlt hasábburgonya újra roppanóssá és ízletessé varázsolható, ehhez pedig az egyetlen dolog, amire szükségünk van, az nem más, mint egy gofrisütő.
Fontos azonban kiemelni, hogy a gofrisütő használatával új életre keltett hasábburgonya íze nem lesz olyan, mint az eredetié volt, hiszen a keményítő-granulátumok „alaphelyzetbe” állítása ennél sokkal bonyolultabb feladat, ám legalább nem kell kidobnunk a még újrahasznosítható ételt. A gofrisütő nagy előnye, hogy a két lap közé helyezett hasábburgonyából felszívja a külső nedvességet, ami után egy extra, ropogós felület keletkezik rajta.
Ahhoz, hogy a lehető legjobb végeredmény kapjuk, fontos, hogy a gofrisütőt az elérhető legmagasabb hőmérsékletre állítsuk. Abban a pillanatban, ahogy a krumpli felülete újra aranybarna színt kap, már szedhetjük is ki egy tányérra. Apró tipp, hogy az újjáélesztett burgonya ropogós jellege miatt ketchupban vagy szószban történő mártogatáshoz is ideális.