Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Hatalmas bejelentés a kormánytól: vége a kötelező maszkviselésnek és az oltási kötelezettségnek

Gulyás Gergely a Kormányinfón során nagyon fontos döntést jelentett be a háború miatt háttérbe szoruló koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

...svg content...Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. február 3-án. MTI/Bruzák Noémi
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Miután Oroszország inváziót indított Ukrajna ellen, a koronavírus-járvány egyértelműen háttérbe szorult a sajtóban. Sokszor olyan érzése volt az embernek, hogy a járványnak egyik pillanatról a másikra vége, de ez nem feltétlen igaz.

Az viszont tény, hogy a járványügyi számok enyhültek, amely egyértelműen mutatja, hogy a rendkívüli ragályozó képességgel rendelkező omikron-variáns által elindított járványhullám már túl van a tetőpontján. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Erre pedig már számos ország reagált a járványügyi intézkedések enyhítésével vagy teljes feloldásával, amely országok sorához most Magyarország is csatlakozik, amelyet Gulyás Gergely ismertetett a Kormányinfón.

Gulyás bejelentette, hogy az ötödik hullám lecsengőben van, így az operatív törzs javaslatára a kormány enyhít a járványügyi szabályokon. Ennek értelmében a következők mellett döntött a kormány, amelyek hétfőtől lesznek hatályosak:

  • Eltörlik a maszkviselési kötelezettséget
  • Eltörlik azt a lehetőséget, hogy a munkáltatók elrendeljék a kötelező oltást – kivétel az egészségügyi és szociális intézmények
  • Felfüggesztik az oltási igazolványokra vonatkozó szabályokat

Gulyás viszont jelezte, hogy az egészségügyi vészhelyzetet a továbbiakban is fenntartják a hatodik hullám veszélye és a kormány cselekvőképességének megőrzése miatt.