Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Drámai csökkenést mértek az álláskeresőknél

Javult a magyarországi munkakeresők helyzete, a tavalyi év azonos időszakához képest a 252 ezer fős szint óriási előrelépésként értékelhető.

Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményéből megtudhattuk, az elmúlt tíz év legalacsonyabb februári értékét mutatja a regisztrált álláskeresők száma.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat gyorsjelentése szerint az előző hónaphoz viszonyítva kismértékben nőtt ugyan, ám egy év alatt közel 17 százalékkal csökkent az állás nélkül lévők száma. A regisztrált álláskeresők tavaly decemberi létszáma a második legalacsonyabb havi adat volt az elmúlt harminc évben. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

Az év első hónapjában pedig még sosem tartottak nyilván az idén januárinál kevesebb álláskeresőt. Az időjárás enyhülésével beindulnak a hideg évszakban kieső mezőgazdasági és építőipari munkák, a szezonális ingadozást követően így a következő hónapok bővülést hozhatnak a foglalkoztatásban – írták.

A tartósabb tendenciák vitán felül előrelépést mutatnak, a munkaerőpiaci folyamatok már a vírusválság előttinél is erőteljesebb teljesítményről tanúskodnak. Közel 4,7 millióan dolgoznak Magyarországon, ez a legmagasabb érték a rendszerváltás óta. A munkanélküliek aránya a legalacsonyabbak közé tartozik Európában.

2010 elején jóval 600 ezer fő fölött alakult az álláskeresők száma. A Gyurcsány vezette baloldal ma is ugyanazt a rossz, elhibázott gazdaságpolitikát akarja visszahozni, amivel tönkretették a gazdaságot, és megduplázták a munkanélküliséget.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár kiemelte:  „A béremelések és a fiatalok szja-mentessége miatt egyre inkább megéri dolgozni Magyarországon. A kormány a többi között a Vállalkozások munkaerő támogatásával ösztönzi az álláskeresők elhelyezkedését. A programban már több mint 23 milliárd forintot igényeltek a hazai cégek. A kezdeményezésnek köszönhetően munkalehetőséghez jutók száma a napokban nőtt 40 ezer fő fölé.”

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.