Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,77 Ft
Euró
386,99 Ft
Font
451,81 Ft
Bitcoin
66,154 $

Ukrajna arra kéri a Vöröskeresztet, szállítsák el az orosz holttesteket

A miniszter szerint humanitárius szükséglet a halott katonák testének hazaszállítása.

...svg content...Fotó: EPA/ANDRII-NESTERENKO
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Irina Verescsuk, a megszállt területek reintegrációjáért felelős miniszterelnök-helyettes a Vöröskereszt Nemzeti Bizottságához fordult, hogy azt kérje, vigyék el a halott orosz katonák testét Ukrajnából. Verescsuk hangsúlyozta, az Orosz Föderációnak tudnia kell, hány holttest fekszik ma ukrán földön.

„(Kérjük, a) Vöröskereszt tegyen meg mindent, ami módjában áll, hogy ez a humanitárius probléma megoldódjon. Ismét felhívással fordulunk az oroszok felé, hogy cselekedjenek annak érdekében, hogy fiaik és férjeik holttestének száma csökkenjen, ellenkező esetben több ezer lesz belőlük. Még egyszer kérem. A győzelem a miénk lesz” Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

– mondta Verescsuk.

Ahogyan a 112 International is megírta, az orosz inváziót követően hadiállapotot vezettek be Ukrajnában, Volodimir Zelenszkij elnök aláírta a teljes mozgósításról szóló rendeletet. A humanitárius vészhelyzet minden órával egyre nagyobb méreteket ölt, legalább százezer ukrán lakos hagyta el otthonát.