Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,096 $

Gendersemleges hangon szólal meg Siri az iOS 15.4-es verziójában

Az Apple mesterséges intelligenciával működő asszisztense hamarosan sokszínűbb lesz.

...svg content...Unsplash
Mobil
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Azt már egy ideje tudhattuk, hogy online zaklatás elleni funkciókkal, valamint érintésmentes fizetés támogatásával bővül majd az iOS 15.4, arra viszont senki sem számított, hogy az iPhone-okon elérhető operációs rendszer legújabb verziójában Siri mélyebb, semlegesebb hangot kaphat.

Korábban az LMBTQ közösség tagjai kérelmezték, változtassák meg a népszerű asszisztens hanglejtését, mivel szerintük túlságosan egysíkú volt, nem mellesleg a nemét sem lehetett kiválasztani. Soron kívül Videóra vettek egy kényszerleszállás közben kigyulladt Airbus utasszállító gépet

Egyelőre csak angol nyelven lesz elérhető az újítás; arról nem érkeztek információk, más régiókban kifejleszthetik-e a sokkal toleránsabb, woke és genderneutrális Sirit – írta az Axios magazin.

Az Apple eddig két afroamerikai férfi hangszínét adta hozzá az asszisztens hangopcióihoz, és elképzelhető, hogy a közeljövőben újabb lehetőségekkel szélesítik a funkció tárházát, bár azt még nem tudni, konkrétan milyen újításokra készülnek e téren.

Magyar Péter elárulta, miért nem mutatták meg a teljes tömeget szombatról

Magyar Péter elmondása szerint nem kaptak engedélyt, így a drónt nem használhatták, viszont a 100 ezres tömegről nem volt szó.

A Real Madrid sztárja hónapokra dőlt ki, de Vinicius Junior is megsérült

Egyelőre ez nem a Real Madrid szezonja, legutóbb az egyik legfontosabb játékosuk is súlyos sérülést szenvedett, de V. Junior sem lesz bevethető.