Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Romlott az építőipari termelők hangulata, minden tizedik céget leépíthetik

Februárban sem változott érdemben az építőipari szegmens általános hangulata, a bizalmi index éppen csak hibahatáron belül mozgott.

...svg content...Twenty20
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Az építőipar rövid távú kilátásait a rendelésállomány és a foglalkoztatási várakozások alapján egyetlen számba foglaló mutató, az ágazati bizalmi index az év második hónapjában csak hibahatáron belül változott januárhoz képest. Februárban a magasépítők kilátásai az előző hónaphoz képest valamelyest romlottak, de a mélyépítőké javultak – olvasható a GKI elemzésében.

Az elmúlt három hónap termelési helyzetének megítélése februárban enyhén javult – az előző hónaphoz képest, a szezonálisan kiigazított adatok alapján, viszont a nyers adatok némi romlást jeleztek. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Februárban a cégek 13 százaléka számolt be növekvő, 22 százaléka csökkenő termelésről, míg januárban rendre 15 és 20 százalék volt ez az arány. A magasépítő cégek elégedettsége februárban csökkent, de a mélyépítőké érezhetően emelkedett.

Hosszabb emelkedő periódus után januárban az előző hónaphoz képest csökkent az áremelési törekvések intenzitása, februárban azonban némi pozitív korrekció következett be a szezonálisan kiigazított adatok alapján.

Az adatok nem jeleznek érdemi változást: az áremelést tervezők esetében a januári 56 százalék februárra 53 százalékra csökkent, az árcsökkenésre számítóké pedig 6-ról 4 százalékra nőtt. A magasépítő cégek továbbra is erőteljesebb áremelkedésre számítanak, mint a mélyépítők.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.