Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
366,88 Ft
Euró
394,84 Ft
Font
465,75 Ft
Bitcoin
60,845 $

Életveszélyes helyzeteket teremtenek a határnál megálló kamionok

Az új EU-s szabályozás nem csupán a közlekedési szervezetek szerint fenntarthatatlan.

...svg content...Fotó: illusztráció | Twenty20
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Mobilitási Csomag keretein belül még február elején életbe léptetett szabályozás szerint a hivatásos sofőröknek kötelező jelleggel rögzíteni kell a tagállami határátlépéseket a tachográfban.

Csakhogy nem elegendő az első tervezett megállónál regisztrálni az országkódot, az előírás szerint ugyanis a „lehető leghamarabb” félre kell állni a határátlépést követően. Soron kívül Rétvári Bence: az állami gyermekvédelmi intézményvezetők többsége alkalmas a munkára

A TLN holland közlekedési szervezet már a szabály bevezetése előtt módosítást javasolt, mivel a határok közelében nem áll rendelkezésre elegendő parkolóhely, ami káoszt eredményezhet az átkelők környékén.

Mostanra azonban a sofőrök is felemelték a szavukat a rendelet ellen, épp egy holland kamionos, Roy Janssen panaszkodott a helyzetet illetően:

„A tachográf beállításához az autópályán sok kolléga hirtelen fékez és megáll a leállósávban. Ez életveszélyes helyzeteket okoz” – mondta.

Janssen szerint a pénzbírságtól való félelem az oka az eseteknek, a hatóságok pedig bár tisztában vannak a problémával, egyelőre még nem tudnak mit kezdeni a kialakult helyzettel – írja a trans.info.

A szabály bevezetésével megkezdődtek ugyanakkor a bírságolások is, egy Spanyolországba tartó sofőr 1001 eurós büntetést kapott, amiért nem regisztrálta a határátlépést a tachográfban.

Legkésőbb hétfőig dönt Vitézy Dávid panaszáról az Alkotmánybíróság

A rendelkezésre álló információk szerint a döntés végső határideje július 8.

Libegők éjszakája: már kaphatóak a jegyek

A BKV megerősítette, már kaphatóak a jegyek a IX. Libegők éjszakájára, ami egy izgalmas programnak ígérkezik.

240 ezer embert evakuáltak Kínában az esőzések miatt (videó)

Közel negyedmillió embert kellett evakuálni Kína keleti részén, miután hatalmas eső zúdult a területre, ami miatt többek között a Jangce is megduzzadt.