Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

Lefújták az elsüllyedt spanyol halászhajó túlélőinek keresését

A kanadai mentők leállították a 12 személyből álló, eltűnt legénység utáni keresést, akik a spanyol halászhajóról tűntek el, amely Új-Fundlandtól 460 kilométerre süllyedt el a viharos tengeren.

...svg content...Fotó: EPA/CANADIAN ARMED FORCES
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Szerdán késő este jelentették, hogy felfüggesztik a repülőgépekkel és hajókkal végzett mentési kísérletet, amelynek során 10 holttestet emeltek ki a tengerből, valamint 3 túlélőt találtak meg egy mentőcsónakban.

A kanadai Halifaxban működő Közös Mentési Koordinációs Központ szerint a köd és a viharos tenger is hozzájárult a sajnálatos körülményekhez, amelynek következtében az 50 méteres Villa de Pitanxo kedd kora este elsüllyedt. Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

A hajó az északkelet-spanyolországi Galícia régióból közlekedett, ahol Luis Planas spanyol halászati miniszter csütörtökön találkozott volna a halottak családjaival. Planas az incidenst „38 év alatt a halászflottájuk legsúlyosabb tragédiájának” nevezte, főképp, hogy a modern hajót arra tervezték, hogy ellenálljon a térségre jellemző zord időjárásnak.

A Washington Post cikkéből kiderül, hogy a spanyol tengeri mentőszolgálat szerint a személyzet 16 spanyol, 5 perui és 3 ghánai munkásból állt, akik közül 12 személyt nem sikerült megtalálniuk.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.