Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,98 Ft
Euró
385,79 Ft
Font
451,48 Ft
Bitcoin
68,194 $

Kicsit felhős, kicsit napos, és még szeles is lesz a szerda

Habár csütörtökre melegrekordot jósolnak, szerdán még nem fog annyira tombolni a hőség.

...svg content...Fotó: Twenty20
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az északkeleti harmadban tovább szakadozik a felhőzet, míg nyugat felől frontális felhősáv érkezik, és egyre többfelé várható eső, zápor, sőt akár még az ég is megdörrenhet. Az éjszaka folyamán mindenütt erősen megnövekszik a felhőtakaró és északkelet felé terjeszkedik a csapadékrendszer.

Hajnaltájt a Dunántúlon már megszűnik a csapadéktevékenység, szakadozni kezd a felhőzet, emellett foltokban pára, köd képződhet. Szerdán a felhők zöme kelet felé vonul, de a déli megyékben is lehetnek átmeneti felhősebb periódusok. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Délutánra az említett tájakon is gyengén felhős, napos időre van kilátás. Késő délutántól nyugat felől ismét vastag felhők sodródnak hazánk fölé. Este nyugatira, északnyugatira fordul a szél, de mérsékelt marad. Szerdán a nyugati, délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6 fok között várható, fagypont alatti értékekre elsősorban a nyugati határszélen számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 10 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős északkeleti részeken lehet ennél hűvösebb.

(MTI)